Hondenhater strooit gif
HASSELT - In de Hasseltse wijk Sint-Jansheide is een hondenhater actief. Hij strooit vergif rond om de honden te doden. Al 27 honden werden zwaar ziek na hun dagelijkse wandeling. Twee dieren kwamen om het leven.
De honden bleken allemaal het gif "Aldicarb" te hebben gegeten. Dat is in de handel te koop onder de naam "Temec". De hondenhater mengde het gif telkens met gehakt en rolde er dan vleesballetjes van. Die gooide hij schijnbaar achteloos weg in struiken, wegbermen en grasperkjes.
Volgens specialisten die de dode honden onderzochten is het gif ook schadelijk voor de mens.
Kat reist door Siberië
RUSLAND - Een Russische kat is terug bij haar baasje terecht gekomen nadat ze was verdwaald in het oosten van Rusland. De familie, die in Olenyok woont, ging met vakantie naar Yakutsk in het oosten van Rusland. Ze namen de kat mee. Maar toen ze terug naar huis wilden rijden, bleek de kat spoorloos. Het dier was nergens te vinden en er zat niks anders op dan zonder kat naar huis te keren. Groot was de verbazing toen de familie merkte dat drie maanden later de kat op de stoep stond. "Ongelooflijk. Onze poes was terug. Ze had de 2000 kilometer van Yakutsk naar Olenyok alleen afgelegd. Onwaarschijnlijk, want onderweg moeten er grote wouden worden doorkruist en rivieren worden overgestoken."
De kat verkeerde in een goede gezondheid, maar was wel erg mager door de vermoeidheid en de barre levensomstandigheden onderweg. Het gaat nu weer goed met de poes, maar naar verluidt is ze wel erg voorzichtig geworden. Ze durft niet meer zo goed alleen op stap te gaan, uit schrik om weer achtergelaten te worden.
Tijger ontsnapt
DENEMARKEN - Uit de dierentuin Nykoebing op het Deense eiland Falster is vorige maand een Siberische tijger ontsnapt. Het dier klom over een hek van vijf meter en baande zich een weg naar de vrijheid. Volgens Gunnar Schoenveller, de directeur van de dierentuin, was het dier erg gevaarlijk omdat het bang was.
De tijger doolde door de straten van Nykoebing. Meteen kregen alle 25.000 inwonders het bevel om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. De politie organiseerde ondertussen een klopjacht op de tijger. Na een kleine zoektocht werd de tijger gevonden en doodgeschoten. "We hadden geen keuze", zeggen zowel de politiewoordvoerder als de dierentuindirecteur. "De tijger was te gevaarlijk. Hem doden was de enige oplossing die écht veilig was."
De tijger was een mannetje van een jaar oud. Het was een Siberische Amur-tijger en die zijn erg zeldzaam. In het wild leven er naar schatting maar 400 exemplaren. Volwassen mannetjes kunnen en gewicht bereiken van 360 kilo, maar het ontsnapte dier was nog niet volgroeid en woog "slechts" 120 kilo.
Oppasser gedood
IRAN - En er is nog meer slecht nieuws van dierentuinen. In een Iraanse dierentuin werd een oppasser gedood door twee leeuwen. "De oppasser was een dove man, de inviel voor onze vaste leeuwenverzorger", verklaart een woordvoerder van de dierentuin. "De vervanger ging de leeuwenkooi in om de leeuwen eten te geven. Ik weet niet wat de dieren bezielde. Ze sprongen op hem en verscheurden hem. De oppasser had niet eens de kans gekregen om de deur achter zich te sluiten. De leeuwen ontsnapten, maar ver kwamen ze niet. Op hun vlucht slaagden ze er nog wel in om een hond en een kameel te doden. Maar daarna was het over en werden ze zelf gedood door de toegesnelde politie.
Italiaanse kat in Wales
WALES - Het zijn niet altijd mensen die stiekem in een vrachtwagen kruipen om -in de hoop op een beter leven- in een ander land terecht te komen. Het overkwam ook een Milanese kat. De kat doolde rond op de plaats waar een vrachtwagen geladen en gelost werd. En nieuwsgierig als katten kunnen zijn, ging de poes op verkenningstocht in de laadruimte van de truck. Maar plotsen gingen de deuren dicht. Pas drie dagen later gingen de vrachtwagendeuren weer open. De kat was plots in Wales. Ze verkeerde in een goede gezondheid. Ze had zich ook niet moeten vermoeien. Wel had ze drie dagen niet gegeten en was ze zowat uitgehongerd.
Het verhaal haalde de Britse pers en zorgde voor grote discussies. Immers: wat moest er gebeuren met de kat? Was ze wel gezond? Had ze geen vreemde ziektes in het land gebracht? Wie zou dat onderzoeken en vooral: wie zou ervoor betalen? Of hoe een klein verhaal toch voor grote problemen kan zorgen.
Voor wie het wil weten: er werd een fonds opgericht om geld in te zamelen voor de kat die zes maanden in quarantaine zal moeten blijven voor ze poot mag zetten op Welshe bodem. Naar schatting is daar 1500 pond voor nodig. Dat is om en bij de 2000 euro.
donderdag, december 07, 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten