zaterdag, december 02, 2006

Thaise reuzenpanda's stappen in huwelijksbootje


- Duizenden mensen in Thailand zijn woensdag naar het huwelijksfeest gekomen van de enige twee reuzenpanda's die het land telt. Omdat Chuang Chuang en zijn vrouwelijke partner Lin Hui volwassen zijn en beginnen met paren, vonden de Thaise autoriteiten het tijd dat het stel zijn liefde officieel bezegelde.
Verkleed als reuzenpanda of als ander dier en muziekmakend liepen de bruiloftsgasten in een traditionele huwelijksoptocht naar de dierentuin Chiang Mai, in het noorden van Thailand, waar de dieren wonen.
Daar waren de gasten getuige van een Chinese theeceremonie en kregen ze een stuk voorgeschoteld van de bruidstaart: een ijssculptuur van vier lagen gevuld met fruit dat reuzenpanda's graag eten, zei een woordvoerder van de dierentuin.
Chuang Chuang en Lin Hui werden in 2003 voor de duur van tien jaar van China gehuurd. Thailand legde destijds 250.000 dollar voor het stel op tafel. De twee reuzenpanda's zullen tijdens hun verblijf in Thailand naar verwachting miljoenen aan inkomsten opbrengen, dankzij de toeristen die de dieren willen komen bekijken.

Geen opmerkingen: